Gidsen
Champagnetemperatuur
Lees meer over de ideale temperatuur
U hebt champagne gekocht en nu is het wachten slechts op een moment waarop u de kurk kunt laten knallen, zodat u van deze heerlijke bubbels kunt genieten. Maar hoho... Voordat u gaat genieten, moet u de champagne op een geschikte plek bewaren. En bent u ook maar enigszins geïnteresseerd in wijn en mousserende drankjes, dan weet u vast dat er speciale regels gelden voor het bewaren van champagne. De vraag is alleen wat die regels zijn. Gelukkig kunt u daar meer over te weten komen, zodat u uw champagne de beste voorwaarden kunt bieden en kunt zorgen voor een ongeëvenaarde smaakbeleving.
Dit is de juiste temperatuur voor champagne
Champagne wordt vaak in de glazen gedaan bij een bijzondere gebeurtenis. Misschien is het een feestelijke gelegenheid of iets anders bijzonders. Het kan natuurlijk ook zijn dat het een doordeweekse dag is, waarop u gewoonweg zin hebt in een lekker glas champagne. Ongeacht de aanleiding raden we u aan om uw champagne op de juiste manier te bewaren en op de juiste temperatuur te serveren. Maar om dit doel te bereiken, moet u natuurlijk weten welke champagnetemperatuur de juiste is en welke lichtomstandigheden het beste zijn voor deze drank.
Champagne moet donker liggen, net als de meeste andere soorten wijn. Champagne is echter nog lichtgevoeliger dan andere wijnen en daarom is het vooral belangrijk dat de opslagplaats vrij is van sterke lichtinvloeden. Daarnaast moet u uw champagne plaatsen op een plek zonder grote temperatuurschommelingen, met een kerntemperatuur van tussen de 10 tot 14 graden. Een wijnkoelkast is hiervoor ideaal.
Bewaar uw champagne op de juiste manier
Als u korte tijd na aankoop van uw pas gekochte fles champagne wilt genieten, (hierbij hebben we het over een paar dagen) dan kunt u hem het beste in de koelkast bewaren, als u geen wijnkoelkast of een donkere ruimte met een temperatuur van tussen de 10 en 14 graden hebt. Als u de champagne echter gedurende langere tijd in de koelkast bewaart, loopt u het risico dat de kurk uitdroogt. Dit kan leiden tot een snellere zuurstoftoevoer in de fles en daardoor tot een verandering van aroma en smaak. Denk daarom altijd na over wanneer u van de champagne wilt genieten en bedenk hoe u de drank kunt bewaren. Zo creëert u uiteindelijk de beste voorwaarden voor een goede champagne-ervaring.
Hoe bewaart u uw champagne?
Als de fles champagne nog niet gaar is, is de temperatuur niet half lauw. De Bläschen sind dazu dacht, het zou niet zo zijn dat het geen Trinkgenuss was.
Het kan een grote uitdaging zijn om de champagne- of wijnfles vast te houden totdat deze helemaal leeg is. Aber zum Glück biedt veel verschillende wijnkoelers voor verschillende portemonnees en budgetten. Er worden andere materialen uit stof, acryl, metaal of een kleurstof van de flaschenboden gebruikt die op de markt zijn gebracht.