Home

Gidsen

Welke kurkentrekker is de beste?

Dit is een volledig onverdekt eerbetoon aan het ontwerp van de kurkentrekker! Het is gewoon de beste tool. Voor mij moet je precies de kurkentrekker kiezen die het beste bij je past, maar als je me vraagt om er een te kiezen, is het voor mij vrij eenvoudig.

Morten, professional met een achtergrond in de restaurant- en wijnindustrie

De oude is de beste

Het zit comfortabel in de hand. Hij neemt niet veel ruimte in een zak in beslag, hij is gemakkelijk te gebruiken en werkt elke keer weer vlekkeloos. Er zijn een heleboel andere kurkentrekkers, maar het is altijd de kurkentrekker van de serveerster waar ik op terugkom.

Het is in de eerste plaats een beproefd en betrouwbaar hulpmiddel. Sinds de uitvinding en patentering in Duitsland in 1882 zijn er nauwelijks wijzigingen aan het ontwerp aangebracht.

Waarom de kelnersmes voor de ober het beste is

Een goede serveersterkurkentrekker is een beetje als een goed zakmes. Het goede aan dit type kurkentrekker is dat je alle nodige functies binnen handbereik hebt zonder al te veel onnodige trucjes.

De kurkentrekker van een ober heeft zijn naam om een reden. Servantes zijn er dol op. Het is een uitstekend gereedschap en als je een goede schroevendraaier wilt vinden, is een timmerman een goede persoon om te vragen.

Laten we eens kijken naar de elementen van de kurkentrekker die hem zo goed maken.

Dingen die van een kurkentrekker een winnaar maken

De schroef is vervangen door een spiraal en dat is fantastisch goed. Een goede kurkentrekker is uitgerust met een spiraal in plaats van een schroef, omdat een schroef de kurk heel gemakkelijk vernietigt.

Kies daarom voor een kurkentrekker met spiraal en bij voorkeur een spiraal met tefloncoating.

Het mes of de foliesnijder kan boogvormig zijn, zodat hij een fijne ronde snede maakt langs de ronding van de fles. Sommige messen van de foliesnijder hebben groeven, wat heel goed is omdat ze niet zo snel bot worden.

Ik geef de voorkeur aan een mes boven een foliesnijder met wielen, omdat ik met een mes kan beslissen waar ik de folie wil snijden. Bovendien is een foliesnijder nutteloos als de fles is afgesloten met vernis of was.

De hijseenheid aan het einde kan bij voorkeur in twee stappen zijn, zodat de plug in een meer constante verticale beweging wordt opgetild.

Dit is een van de weinige ontwerpverbeteringen die de serveerkurkentrekker sinds de ontwikkeling heeft ondergaan.

Winnaar kurkentrekkertest

De kurkentrekker die elke keer de test wint, is de kurkentrekker van de ober. In alle vaktijdschriften over de wijnindustrie zijn kurkentrekkers getest en sommeliers, bartenders, obers, wijnmakers en andere goede mensen komen altijd terug op de kurkentrekker van de ober.

Daarom is het gemakkelijk om te zeggen dat er overweldigende empirische redenen zijn om de kurkentrekker tot 's werelds beste kurkentrekker te benoemen.

We hebben hier onze selectie kurkentrekkers verzameld, zodat je de vele varianten kunt ontdekken met hetzelfde ontwerpsjabloon.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment afmelden.