Home

Klantgevallen

De geselecteerde showcase van mei

  • Klant:
  • Modules:
  • Capaciteit tank:
  • Locatie:
  • Privé
  • Caverack eiken wijnrekken
  • ongeveer 500 flessen + meerdere dozen
  • Nordberg – Noorwegen

Het verhaal van een mooie en andere wijnervaring

In een villawijk in Oslo, meer bepaald in Nordbjerg, vindt u een indrukwekkende wijnkelder met de lekkerste wijnen uit de collectie van Svein. Bij Svein, een enthousiaste wijnliefhebber, werd in het kader van een uitgebreide renovatie een deel van de kelder omgebouwd tot wijnlokaal en hier begint het verhaal van een mooie en andere wijnervaring met Caverack.

Ondergrondse locatie

Tijdens een grote renovatie van zijn huis kwamen Svein en zijn architect al snel overeen om de bestaande kelder van het huis te gebruiken om een ideale plek voor wijnopslag te creëren. Maar Svein wilde meer dan alleen een functionele kelder, hij wilde een visueel indrukwekkende ruimte.

Samen met de architect besloten ze een uitnodigende verbinding te creëren tussen de kelder en de rest van het huis. Het werd een wijnkelder onder de vloer en daarom besloten ze om een massieve glazen vloer te maken die een prachtig uitzicht biedt op de wijnkelder vanuit de bibliotheek hierboven.

Je komt deze wijnrijke ervaring binnen vanaf de andere kant van het huis, via een fitnessruimte, voorbij de spa en de sauna. Van hieruit staat u in de wijnkelder, die is gemaakt van Caverack wijnrekken in mooi eikenhout.

Wat echt in het oog springt, is de installatie van een glazen plafond, dat de hele glorie luchtig, onderscheidend en mooi maakt. Hoewel de kelder van nature koel is vanwege de ondergrondse ligging, houdt Svein de temperatuur en vochtigheid nauwlettend in de gaten om de perfecte omstandigheden voor zijn wijn te garanderen.

De installatie van Caverack wijnrekken van vloer tot plafond geeft het glazen plafond een elegante sfeer. Deze door timmerlieden gebouwde wijnrekken werden snel en eenvoudig geïnstalleerd, wat zelfs Svein verraste.

"Ze installeerden de wijnrekken zo snel dat ik het niet geloofde"

Svein

Wijnrekken met geïntegreerd ledlicht

Om de ruimte een extra gloed te geven, zijn er ledlampjes geïntegreerd in de planken, die de flessen prachtig verlichten. Natuurlijk licht stroomt ook binnen via een raam bovenaan de muur, wat niet alleen de sfeer verbetert, maar ook een extra dimensie aan de ruimte toevoegt.

Toen Thomas van Wineandbarrels de eerste tekening voor Svein maakte, was er geen glas nodig in de vloer boven de wijnkelder. Maar toen dit kwam, veranderde Thomas het ontwerp en voegde een echte geniale touch toe. Hij plaatste Caverack 'displayplanken' (Half Andino) bijna rondom bovenaan de modules. Zo heb je een fantastisch uitzicht op de flessen uit de bibliotheek bovenin, waardoor de wijnkelder een echt visueel middelpunt in huis wordt.

De onderste modules zijn ontworpen met uittrekbare planken waar hele wijnkisten kunnen worden geplaatst.

Met ruimte voor ongeveer 500 flessen en meerdere hele dozen voldoet de wijnkelder aan zowel het esthetische als het praktische doel.

"Iedereen die mij bezoekt, moet gewoon naar beneden kijken en denken dat het er zo goed uitziet"

Svein

Speciale eigenschap:

Svein uitte zijn tevredenheid over het hele proces, van de tekeningen tot de voltooiing van de wijnkelder, door te zeggen: "Alles verliep vlot en ik ben erg tevreden met het eindresultaat."

De wijnkelder is niet alleen een opslagruimte, maar ook een esthetisch meesterwerk dat Sveins huis siert en de wijnervaring onder de Noorse bergen naar nieuwe hoogten tilt. Met Caverack wijnrekken als hoeksteen is dit een voorbeeld van hoe vorm en functie kunnen samengaan om een waar paradijs te creëren voor elke wijnliefhebber.

Bent u geïnspireerd en wilt u ook graag dat wij u helpen met uw wijninstallatie, dan staat ons team van experts altijd klaar om u te helpen. Wij hebben vakkundige ontwerpers die je kunnen helpen om je favoriete wijnkamer te ontwerpen op basis van je wensen.

Ontwerp je eigen wijnkamer, probeer onze gratis ontwerptool.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment afmelden.