Home

Klantgevallen

Een restaurant in het hart van uw huis

  • Klant:
  • Modules:
  • Oppervlakte:
  • Restaurant Kohagen
  • Caverack behandeld met witte harde wasolie
  • 20 m2

"We houden echt van wat we doen"

In het hart van het schilderachtige Sparreholm, op korte afstand van Stockholm, vindt u restaurant Kohagen. Maar dit restaurant is meer dan alleen een plek om te eten; het is een echt passieproject, een droom die uitkomt voor het stel erachter, Emma en Gustaf. Wat deze plek uniek maakt, is niet alleen het sublieme eten en de idyllische sfeer, maar ook het feit dat het hun thuis is. We hebben het stel geholpen bij het ontwerpen en bouwen van hun prachtige wijnkamer!

Emma, een ervaren chef-kok en opgeleide banketbakker, en Gustaf, voormalig restaurantmanager en gepassioneerde wijnliefhebber, besloten hun passies te combineren en een plek te creëren waar eten, wijn en natuur in harmonie samengaan. En hun reis begon in 2022 toen ze naar Sparreholm verhuisden en begonnen met het bouwen van hun droomhuis op Emma's familieboerderij, Gråsta Gård.

"We houden echt van wat we doen, maar het werd moeilijker als ouders van kleine kinderen om veel avonden weg te zijn en te werken. Dus toen we besloten om Åre te verlaten en een huis te bouwen in Sparreholm, wisten we dat we iets anders moesten doen om door te gaan met wat we het leukst vonden", zegt Emma.

Zo ontstond het idee om het huis te combineren met een restaurant waar het koppel zelf kan beslissen over de openingstijden, het menu en de gasten.

Lichte tinten met Caverack

Maar een van de meest opvallende kenmerken van hun nieuwe huis is de prachtige wijnkamer, die met zorg en expertise is gebouwd onder deskundige begeleiding van Niclas van Wineandbarrels.

Deze wijnkamer is niet alleen een verzameling flessen, het is een eerbetoon aan de kunst van de wijn en een manifestatie van Gustafs passie voor wijn.

De wijnruimte is 20 m2 groot en centraal gelegen vlakbij de keuken, zodat u van de ruimte kunt genieten terwijl u wordt gepresenteerd met een heerlijk wijnvriendelijk menu dat altijd is gebaseerd op de natuur rond Kohagen.

"We serveren altijd een proefmenu dat geheim is voor onze gasten. Het menu wordt vernieuwd, maar een aantal van onze kenmerkende gerechten (favorieten van de klanten) blijven altijd aanwezig." Vertelt Gustav.

"De wijnkamer is het hart van het huis en iedereen die ons tot nu toe heeft bezocht, eindigt zijn reis hier altijd."

Spreekt Gustaf uit

Het hart van het huis

De wijnruimte is gebouwd met de prachtige wijnrekmodules van Caverack van Wineandbarrel. De ruimte volgt het thema van het huis met zeer ruw beton, mooi hout, zwarte details en gepleisterde muren, zodat hij ongelooflijk goed in het hele huis past. Alle wijnrekken zijn behandeld met een dunne laag witte harde wasolie, wat de wijnkamer een elegante uitstraling geeft en er geweldig uitziet bij de rest van het huis. Gustav is zeer tevreden over het resultaat.

"De wijnkamer is het hart van het huis en iedereen die ons tot nu toe heeft bezocht, eindigt hier altijd zijn reis", zegt Gustaf. Voor Gustaf was de wijnkelder altijd al een centraal onderdeel van hun project.

Gustaf deelt graag zijn gedachten over de bouw van de wijnkelder. Met een liefde voor de oude wereld, vooral Piemonte en de Duitse Riesling, wilde hij een ruimte creëren die zijn passie en esthetische gevoel weerspiegelde.

"Ik hou me meestal aan de oude wereld in het algemeen, dus dat zal ook hier in Kohagen de basis zijn. Mijn eigen wijncollectie komt voor ongeveer 50-60% uit Piëmont, maar ik ben ook ongelooflijk zwak voor Duitse Riesling." voegt Gustaf toe met een glimlach.

Creativiteit, kwaliteit en persoonlijke service

Als u op zoek bent naar een gastronomische ervaring die buitengewoon is, waarbij creativiteit, kwaliteit en persoonlijke service centraal staan, ga dan naar restaurant Kohagen. Een plek waar eten, wijn en natuur op een unieke en mooie manier samenkomen en waar elke maaltijd een reis op zich is.
Bezoek en boek een tafel op de website www.restaurangk. U kunt ook restaurant Kohagen volgen op hun Instagram @restaurangkohagen.

Als u geïnspireerd bent om uw eigen wijnkamer te ontwerpen, neem dan HIER contact op met een van onze ontwerpers bij Wineandbarrels.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment afmelden.