Home

Klantgevallen

De geselecteerde showcase van januari

  • Kunden:
  • Modules:
  • Flescapaciteit:
  • Locatie:
  • Privé
  • Caverack wijnrekken in eiken
  • Ongeveer 230 flessen
  • Odense – Denemarken

Wanneer wijnopslag kunst wordt

Elke maand selecteren we de showcase van de maand. Het kan een wijnkelder zijn, een wijnkamer of een mooie installatie van een wijnkoelkast.

Een luxe toevoeging

Vaak zien we een populaire trend bij het renoveren van het huis of bij nieuwbouw. Een trend die plaats maakt voor een speciale wijnruimte. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om deze luxe toevoeging te omarmen als een elegante en functionele manier om ruimte te benutten.

Hieronder bezoeken we Pernille en Morten en ontdekken ze hoe ze op een slimme en stijlvolle manier een wijnkamer in hun huis hebben geïntegreerd.

Het huis van Pernille en Morten heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan door een grote renovatie. Hierdoor hebben ze een mooie woonkamer die openstaat naar de eetkamer in combinatie met de keuken. Door de renovatie kregen ze een witte muur en een ingebouwde kast en dat leidde tot een idee: een wijnkamer.

Het huis bevat ook een grote kelder, waar het anders vanzelfsprekend zou zijn geweest om een wijnkamer te maken, maar Morten was blij dat ze niet voor dat idee kozen. Hij geniet elke dag van de wijnkamer en dat zou hij niet in dezelfde mate hebben gedaan als hij in de kelder was geweest.

Twee elegante New Yorker deuren bieden niet alleen toegang tot de wijncollectie, maar voegen ook een designelement toe aan de woonkamer.

"De wijnkamer zelf is als een schilderij in de woonkamer, wat voor gezelligheid zorgt"

Beschrijft Morten met een glimlach.

Wijnrekken in eikenhout

De wijnruimte bestaat uit Wineandbarrels Caverack eiken wijnrekken. De kleurtinten van de Caverack-modules in eik passen perfect bij de elegante eikenhouten parketvloer, die zich ook door het hele huis uitstrekt.

Het doordachte ontwerp van de wijnruimte omvat uittrekbare planken waarmee Morten zijn wijnen gemakkelijk kan inspecteren en aanpassen. "Ik kan mezelf vinden in de wijnkamer en de wijn een beetje repareren en van de kamer genieten", vertelt hij enthousiast.
Met ruimte voor ongeveer 230 flessen hebben Morten en Pernille een ruimte gecreëerd waarin niet alleen wijn wordt opgeslagen, en dus een functionele oplossing, maar ook een esthetische ruimte die als een kunstwerk fungeert als ze in de woonkamer zitten.

Een belangrijk element voor het koppel was de zichtbaarheid van de ruimte. Hij is zo geplaatst dat ze op de bank of aan de eettafel kunnen zitten en de kamer en de wijnen kunnen zien. Op die manier wordt de wijnruimte niet alleen een opbergruimte, maar ook een kunstwerk en gespreksonderwerp onder de gasten.

Hoewel Pernille aanvankelijk sceptisch was over het idee van een wijnkamer in het midden van de woonkamer, omdat ze niet van mening was dat hun belangstelling voor wijn groot genoeg was om prioriteit te geven aan een wijnkamer, heeft ze nu haar mening veranderd. Het heeft een nieuw aspect aan hun leven toegevoegd. "De kamer brengt een verantwoordelijkheid met zich mee en Morten houdt nu meer van wijn dan voorheen", zegt Pernille met een glimlach.

De wijnkamer van Morten en Pernille is niet alleen een opslagplaats voor wijnen, het is een kunstwerk, een onderwerp van gesprek en een bron van vreugde en samenzijn.

Vinandbarrels is verheugd dat ze hebben bijgedragen aan de verwezenlijking van hun visie en kijkt ernaar uit om unieke en exclusieve wijnopslagoplossingen te blijven bieden aan iedereen die er een droom van heeft.

Als je meer wilt zien van PERNILLE en Morten's renovatie, kun je inspiratie vinden op PERNILLE's Instagram-profiel: PERNILLE FRIIS, DK.

"De kamer brengt een verantwoordelijkheid met zich mee en Morten houdt nu meer van wijn dan voorheen"

Pernille zegt lachend

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment afmelden.