Home

Klantgevallen

De geselecteerde showcase van oktober

  • Klant:
  • Modules:
  • Capaciteit:
  • Locatie:
  • Private
  • Pevino wijnstokkoelers & Caverack wijnstokrekken
  • Ongeveer 350 flessen
  • Fredericia – Denemarken

8 m2 wijnluxe

Elke maand selecteren we de showcase van de maand. Het kan een wijnkelder zijn, een wijnkamer of een mooie installatie van een wijnkoelkast.

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand

Er zijn weinig dingen in het leven die kunnen worden vergeleken met het plezier dat ontstaat wanneer je een wijnkamer binnenstapt vol heerlijke wijn en een goed gevoel voor zowel functionaliteit als esthetiek. Zo voelen Morten en zijn vrouw zich als ze hun wijnkamer binnenkomen, die Wineandbarrels mee heeft ingericht.

Voor veel wijnliefhebbers, waaronder de winnaar van oktober, ligt de droom van een speciale wijnkamer of wijnkelder altijd al in hun achterhoofd. Toen Morten en zijn vrouw besloten om een nieuw huis te kopen, maakte het idee om zo'n kamer te creëren deel uit van hun overwegingen.

Ze hadden de kans om zowel een traditionele wijnkelder als een wijnkamer in hun nieuwe huis te decoreren, maar de keuze viel op een wijnkamer in het huis zelf, en de reden was vrij eenvoudig: toegankelijkheid. Voor Morten was het belangrijk dat hun wijnlokaal niet alleen een plek was om hun wijn op te slaan, maar ook een praktische functie had. Het moest een plaats zijn waar ze hun wijn konden drinken.

"We zijn zeer tevreden over de wijnruimte"

Morten

Esthetisch en functioneel ontwerp

De wijnkamer werd daarom ingericht als uitbreiding van de keuken-woonkamer en de woonkamer, met grote ramen naar de woonkamer en een prachtig uitzicht op de Kleine Belt. "We zijn erg tevreden met de wijnruimte", zegt Morten. Het glas van de wijnkamer is 'bronskleurig', waardoor de ruimte warmer en uitnodigender oogt.

De ruimte zelf wordt niet gekoeld, omdat de wens naar een toiletruimte groter was dan naar een opslagruimte. Om de omstandigheden voor de wijnen optimaal te houden, zijn er daarom twee Pevino-wijnkoelers geïnstalleerd – één voor rode wijn en één voor witte wijn, rosé en champagne. Zo kan Morten zijn wijnen op de juiste temperatuur serveren.

De Pevino wijnkoelkasten zijn voorzien van presentatieplanken, waardoor de etiketten op de flessen naar buiten wijzen en de wijnen mooi presenteren. Bovendien zijn de legplanken volledig uitschuifbaar. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de juiste fles te vinden, maar het is ook een visueel plezier om de collectie te bekijken.

De droom van een wijnliefhebber

Met plaats voor 350 flessen is deze kamer bijna een schatkist voor wijnliefhebbers. De ruimte is ongeveer 8 vierkante meter groot en naast de wijnkoelkasten is de ruimte ingericht met Caverack wijnrekken, waarin Mortens brede wijncollectie is ondergebracht.

Morten en zijn vrouw gebruiken vaak hun wijnkamers, zowel voor het diner als na het diner, wanneer ze gasten willen verwelkomen met een verfrissend aperitief en wanneer ze de avond in stijl willen afsluiten.


"Wineandbarrels bedacht een aantal zeer goede oplossingen voor de ruimte en de samenwerking is zeer goed geweest", zegt Morten.


De wijnkamer van Morten is niet alleen een plek om wijnen op te slaan, maar ook een plek voor herinneringen, samenzijn en plezier. Het is een herinnering aan hoe wijn meer kan zijn dan alleen een drankje; het kan een ervaring zijn die we delen met degenen van wie we houden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment afmelden.